Werkzoekenden

Werk zoeken of op zoek naar ander werk

Werk zoeken gaat vaak gepaard met onzekerheden. Die komen meestal voort uit  twijfel over je profiel en de aansluiting daarvan op de arbeidsmarkt. Door vanuit een ander perspectief te gaan kijken naar wat je kan en hoe je dat doet, krijg je pas echt goed inzicht in wat jou drijft. Dat ligt vaak veel dichterbij dan je denkt. Door te benoemen waar jij werkelijk voor gaat, ontstaat er een realiteit waar je iets mee kan doen. Het maakt je sterk en krachtig.

Jezelf definiëren als een klein bedrijfje op zoek naar een baan

Het coachingstraject is er op gericht om vanuit je eigen missie en visie heldere doelstellingen te formuleren en een gedegen stappenplan te maken voor het zoeken naar werk. In feite word je daardoor een klein bedrijfje met de doelstelling een baan te vinden. Leidraad voor het hele traject is de persoonlijke vraag die je als werkzoekende voor jezelf formuleert. Als de vraag aan het begin van het traject nog niet helemaal duidelijk is, komt die duidelijkheid vanzelf. Meestal worden tijdens het traject ontdekkingen gedaan die bij de start niet werden verwacht.

Het traject

Het traject omvat meestal 8 à 10 gesprekken van zo’n 1,5 uur.  Soms krijg je wat huiswerk mee naar huis. Van het hele traject wordt een verslag bijgehouden.Het traject wordt afgesloten met een concreet persoonlijk stappenplan. Zie ook werkwijze.

Een kennismakingsgesprek is altijd mogelijk. Vragen en/of contact opnemen kan per telefoon of met het contactformulier.